- Malé balení
- Kvasinky
- Kvasinkové produkty
- Enzymy
- Bakterie
- Výživa
- Bentonity
- Taniny
- Čiřící produkty
- Ostatní
- Stabilizace
- Specifická ošetření
- Chipsy
- Dubové bloky
- Barrel refresh - skládačka z dubových špalíčků
- Dubové desky

Lafazym arom 100g
1 015,00 Kč
Specifické pro aromatická vína vyrobená z odrůd révy jako je Muškát, Ryzlink, Tramín červený, Chenin, atd. • Mikrogranulovaný přípravek pektolytických a ß-glukosidázových enzymů. • Zvyšuje aromatickou intenzitu vín vyrobených z odrůd révy s prekursory ve formě glykosylovaného terpenu a norisoprenoidu. Dávka: 2 - 4 g/hL.

Lafase XL clarification 1,16kg (tekutý)
3 000,00 Kč
Navrženo pro lepší odkalení hroznového moštu a vín. • Tekuté pektolytické enzymy se sekundárními aktivitami. • Dobře přizpůsobené pro rychlou depektinizaci před flotací. • Umožňuje projasnění moštu při tepelném ošetření nebo bleskovém záhřevu. • Zvláště vhodný pro pro statické a dynamické čiření. Dávkování: 1 - 3 mL/hL.

Extralyse 250g
1 430,00 Kč
Mikrogranulovaný přípravek pektolytických enzymů bohatých na ß- (1-3; 1-6) glukanázu. • Zvyšuje jiskrnost a filtrovatelnost vín. • Mikrogranulovaný přípravek pektolytických enzymů se sekundárními účinky. • Urychluje všechny biologické mechanismy spojené se zráním rmutu, zejména s autolýzou kvasinek. • Zlepšuje vyčiření a filtrovatelnost, zejména u vín z hroznů zasažených botrytidou. • Podporuje hydrolýzu dlouhých řetězců koloidů, které způsobují ucpání filtru.

Powerlees rouge 1kg
2 950,00 Kč
Speciální přípravek obsahující inaktivované kvasinky a ß-glukanázy, určený pro čiření/zjemnění vín. Vyvinutý u LAFFORT®, POWERLEES® ROUGE, poskytuje složky kvasinek, které pomáhají zjemňovat vína během kvašení a zrání. • Enzymatický účinek urychluje organoleptické školení. • Extrakce složek s vysokým senzorickým potenciálem (sapidové peptidy z proteinu Hsp12): ß-glukanáza pomáhá k rychlé extrakci peptidů přítomných v buněčných stěnách inaktivovaných kvasinek a z fragmentů autolýzy kvasinek. • Přispívá ke stabilizaci vína pomocí čiření a difuze fragmentů manoproteinu z kvasinek. • Umožňuje vinaři vytvořit jemný kal ve víně po fermentaci. • Speciálně přizpůsobeno rychle-obchodovaným vínům. Dávkování: 15 - 40 g/hL.

Manofeel 1,08Kg
3 040,00 Kč
• Čistý produkt, 100% mannoproteiny. • Přírodní složka přítomná ve víně. • Respektuje svěžest a ovoce ve víně. • 100% rozpustný s okamžitým účinkem. • Podporuje vinnou (krystalickou) stabilitu vína. • Podílí se na stabilizaci barviva. • Vynikající filtrovatelnost; MANNOFEEL® nemění filtrovatelnost vína. Dávkování: 25 - 150 mL/hL.

Oenolees MP 1kg
4 480,00 Kč
OENOLEES® MP Extrakt z buněčných stěn kvasinek (manoproteinů) bohatý na sapidový peptid (patent EP 1850682) a polysacharidy. • Přispívá ke zvýšení pocitu sladkosti u vín (červených a bílých). • Umožňuje lepší vyvážení kyselosti. • Lze použít těsně před lahvováním. Dávkování: 10 - 30 g/hL.

Oenolees 1kg
1 450,00 Kč
OENOLEES® Speciální přípravek na založený na buněčných stěnách kvasinek a inaktivovaných kvasinkách s vysokým obsahem chuťově preferovaných peptidů (patent č. EP 1850682). OENOLEES®, výsledek výzkumu vlastností kvasinkových kalů a jejich významu ve víně, přispívá ke zlepšení organoleptické kvality vína: • Snížení agresivních pocitů: Buněčné schránky mají přečiřovací schopnosti, které podporují odstranění určitých polyfenolů odpovědných za hořkost a astringenci. • Zvyšuje sladké vjemy: OENOLEES® má vysoký obsah specifické peptidové frakce, která se během autolýzy přirozeně uvolňuje kvasinkami a má nízký práh vnímání (pouze 16 mg/L ve srovnání s 3 g/L pro sacharózu). Dávkování: 20 - 40 g/hL. OMRI: Povoleno pro použití v ekologickém vinařství.

Fresharom 1kg
1 400,00 Kč
FRESHAROM® Speciální přípravek s inaktivovanými kvasinkami se silnou redukční schopností. • FRESHAROM®, bohatý na redukční metabolity, má mnohem větší antioxidační potenciál než SO2 nebo kyselina askorbová. Podporuje asimilaci prekurzorů glutathionu (cysteinu, N-acetylcysteinu ...) kvasinkami během AF, a zvyšuje tak syntézu tohoto tripeptidu. • Účinně chrání aromatický potenciál vína a výrazně zpomaluje výskyt oxidovaných příchutí / pro více aromatická vína s lepším potenciálem pro zrání. • Inhibuje mechanismy hnědnutí vína. Dávkování: 20 - 30 g/hL.

Zymaflore F83 0,5kg
930,00 Kč
ZYMAFLORE® F83 Kvasinka pro jemná a ovocná červená vína. Modrý Portugal, Dornfelder. • Kmen izolovaný v Toskánsku z Sangiovese. • Vysoká produkce aroma červeného ovoce. • Respektuje typičnost středomořských odrůd révy. Dávkování: 15 - 30 g/hL.

Zymaflore F15 0,5kg
930,00 Kč
ZYMAFLORE® F15 Kvasinky pro kulatá, plná vína. Merlot, Cabernet Sauvignon • Izolovaný z jednoho z nejl nejlepších terroir v Bordeaux. • Široké aromatické spektrum. • Fermentační jistota, vysoká kompatibilita s bakteriálními kmeny. • Produkuje vína vhodná pro delší zrání. Dávkování: 15 - 30 g/hL.

Zymaflore X5 20g
58,00 Kč
ZYMAFLORE® X5 Kvasinka pro aromatická bílá vína s vynikajícím thiolovým výrazem. Sauvignon Blanc, Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Tramín červený & rosé… • Silné vyjádření vonných thiolů (zimostráz, tropické ovoce) a produkce fermentačních aromat. • Svěží a komplexní vína. Dávkování: 20 - 30 g/hL.

Zymaflore X5 0,5kg
930,00 Kč
ZYMAFLORE® X5 Kvasinka pro aromatická bílá vína s vynikajícím thiolovým výrazem. Sauvignon Blanc, Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Tramín červený & rosé… • Silné vyjádření vonných thiolů (zimostráz, tropické ovoce) a produkce fermentačních aromat. • Svěží a komplexní vína. Dávkování: 20 - 30 g/hL.

Zymaflore X16 20g
58,00 Kč
ZYMAFLORE® X16 Kvasinka pro moderní a aromatický styl bílých a rosé vín. Chardonnay, Rulandské šedé a Rosé…. • Velmi silný fermentor. • Vysoká aromatická produkce (broskev, bílé květy, žluté ovoce). • Pof (-) charakter (bez tvorby vinylfenolu), vytvářející jemný a čistý profil vína. • Nízká produkce H2S. Dávkování: 20 - 30 g/hL.

Zymaflore VL3 20g
58,00 Kč
ZYMAFLORE® VL3 Kvasinka pro jemná a elegantní vína s vysokým vyjádřením vonných thiolů. Sauvignon Blanc, Tramín červený, Ryzlink rýnský, Rulandské šedé. • Izolované z jedné z nejlepších vinic Sauvignon Blanc v Bordeaux. • Dobrá schopnost vyjádřit odrůdové aroma, jako jsou těkavé thioly z prekurzorů v moštu. • Objem a kulatost v ústech. Dávkování: 20 - 30 g/hL.

Zymaflore VL3 0,5kg
930,00 Kč
ZYMAFLORE® VL3 Kvasinka pro jemná a elegantní vína s vysokým vyjádřením vonných thiolů. Sauvignon Blanc, Tramín červený, Ryzlink rýnský, Rulandské šedé. • Izolované z jedné z nejlepších vinic Sauvignon Blanc v Bordeaux. • Dobrá schopnost vyjádřit odrůdové aroma, jako jsou těkavé thioly z prekurzorů v moštu. • Objem a kulatost v ústech. Dávkování: 20 - 30 g/hL.

Zymaflore VL2 0,5kg
930,00 Kč
ZYMAFLORE® VL2 Kvasinka pro jemná a čistá vína kvašená v sudech. Chardonnay, Rulandské bílé… • Pof (-) charakter (bez tvorby vinylfenolu), vytvářející jemný a čistý profil vína. • Vysoká produkce polysacharidů. Dávkování: 20 - 30 g/hL.

Zymaflore VL1 20g
58,00 Kč
ZYMAFLORE® VL1 Kvasinka pro elegantní a čistá bílá vína. Chardonnay, Ryzlink rýnský, Tramín červený, Muškát… • Pof (-) charakter (bez tvorby vinylfenolu), vytvářející jemný a čistý profil vína. • Vysoká enzymatická aktivita ß-glukosidázy. • Projev aromatických odrůd květinových terpenů. Dávkování: 20 - 30 g/hL.

Zymaflore VL1 0,5kg
930,00 Kč
ZYMAFLORE® VL1 Kvasinka pro elegantní a čistá bílá vína. Chardonnay, Ryzlink rýnský, Tramín červený, Muškát… • Pof (-) charakter (bez tvorby vinylfenolu), vytvářející jemný a čistý profil vína. • Vysoká enzymatická aktivita ß-glukosidázy. • Projev aromatických odrůd květinových terpenů. Dávkování: 20 - 30 g/hL.

Zymaflore ST 0,5kg
930,00 Kč
ZYMAFLORE® ST Kvasinka pro sladká vína z hroznů napadených botrytis cinerea. • Kmen vybraný v Sauternes. • Citlivý na SO2 pro snadné zastavení kvašení a nízkou produkci sloučenin vázajících SO2. • Odolnost vůči vysoké koncentraci cukru. Dávkování: 20 - 30 g/hL.

Zymaflore SPARK 0,5kg
930,00 Kč
ZYMAFLORE® SPARK Sekundární kvašení a těžké podmínky. • Kvašení tichého vína a sekundární kvašení šumivých vín. • Odolné vůči obtížným podmínkám kvašení (potenciální alkohol, zákal, teplota). • Toleruje vysokou hladinu SO2 a alkoholu. Dávkování: 20 - 30 g/hL.

Zymaflore RX60 0,5kg
930,00 Kč
ZYMAFLORE® RX60 Kvasinky pro ovocná, kořenitá červená vína. Frankovka, Zweigetrebe, André a další ovocná vína. • Velmi vysoká produkce aroma (aroma čerstvého rybízu a bobulového ovoce). • Nízká produkce H2S. • LACTOENOS® 450 PREAC se doporučuje v rané, společné inokulaci, aby se zachovala aromatická svěžest. Dávkování: 15-30 g/hL.

Zymaflore XPURE 20g
58,00 Kč
ZYMAFLORE® XPURE Kvasinky pro odrůdová červená vína. Zvyšují aromatickou čistotu. • Nízká produkce SO2: vhodné pro vinifikace s minimalizací SO2. • Nízká tvorba těkavých kyselin. • ZYMAFLORE® XPURE je vhodný pro výrobu červených vín pro plné vyjádření aromatické jemnosti a potenciálu hroznů. • Snižuje vnímání bylinných projevů. • Podporuje výraz tmavého ovoce a aromatické svěžesti. • Umožňuje výrobu vín s velkou kulatostí v ústech a sladkostí na patře. • Vynikající schopnost kvašení. Dávkování: 15 - 30 g/hL.

Zymaflore XPURE 0,5kg
930,00 Kč
ZYMAFLORE® XPURE Kvasinky pro odrůdová červená vína. Zvyšují aromatickou čistotu. • Nízká produkce SO2: vhodné pro vinifikace s minimalizací SO2. • Nízká tvorba těkavých kyselin. • ZYMAFLORE® XPURE je vhodný pro výrobu červených vín pro plné vyjádření aromatické jemnosti a potenciálu hroznů. • Snižuje vnímání bylinných projevů. • Podporuje výraz tmavého ovoce a aromatické svěžesti. • Umožňuje výrobu vín s velkou kulatostí v ústech a sladkostí na patře. • Vynikající schopnost kvašení. Dávkování: 15 - 30 g/hL.

Zymaflore RB2 0,5kg
930,00 Kč
ZYMAFLORE® RB2 Kvasinka pro ovocná a elegantní červená vína. Rulandské modré, Merlot, Frankovka… • Kmen izolovaný v prémiovém vinařství v Burgundsku. • Nízká adsorpce barevných látek. • Dobrá schopnost vyjádřit typické aroma, např. třešně. Dávkování: 15 - 30 g/hL.