1 450,00 Kč
1 198,35 Kč bez DPH
OENOLEES®
Speciální přípravek na založený na buněčných stěnách kvasinek a inaktivovaných kvasinkách s vysokým
obsahem chuťově preferovaných peptidů (patent č. EP 1850682).
OENOLEES®, výsledek výzkumu vlastností kvasinkových kalů a jejich významu ve víně, přispívá ke zlepšení
organoleptické kvality vína:
• Snížení agresivních pocitů: Buněčné schránky mají přečiřovací schopnosti, které podporují odstranění
určitých polyfenolů odpovědných za hořkost a astringenci.
• Zvyšuje sladké vjemy: OENOLEES® má vysoký obsah specifické peptidové frakce, která se během autolýzy
přirozeně uvolňuje kvasinkami a má nízký práh vnímání (pouze 16 mg/L ve srovnání s 3 g/L pro sacharózu).
Dávkování: 20 - 40 g/hL.
OMRI: Povoleno pro použití v ekologickém vinařství.