1 140,00 Kč
942,15 Kč bez DPH
Kvasinkový rehydratační přípravek přizpůsobený podmínkám šumivého vína (patent FR2736651).
• Zvyšuje životaschopnost a metabolismus kvasinek nutných pro
„vytváření pěny“.
Použití zajišťuje optimální
aromatický výkon a zdravé a úplné kvašení (obsahuje inaktivované kvasinky, autolyzáty). Patent FR 2736651.
• Používají se během hydratace kvasinek a poskytují základní prvky kvasinkové membrány (mastné kyseliny s dlouhým řetězcem a
ergosterol) k zajištění propustnosti membrány, zajišťují odolnost k alkoholu a vysokou účinnost transportérů cukru a živin až do
poslední generace kvasinek.
• Výrazně snižují výrobu TK a H2S.
• Podporují nástup MLF (kvasinky produkují méně sloučenin inhibujících malolaktické bakterie v důsledku méně stresující
fermentace primárních buněk).
• Ve šťávě a moštu s nedostatkem dusíku je třeba nezbytná další dodávka amonných solí nebo organického dusíku (tj. NUTRISTART®
AROM nebo NUTRISTART®).
• Používají se v případě alkoholu s vysokým potenciálem, bílého moštu s nízkým zákalem, nízké teploty kvašení nebo kultur pro
opětovné rozkvašení kvasinek.
• Přidávají se do rehydratačního roztoku.
Dávkování: 20 - 30 g/hL (zvýšení dávky pro šťávu a mošt s vysokým potenciálem alkoholu).
OMRI: Povoleno pro použití v ekologickém vinařství.