je přírodní zátka s většími póry, které jsou zaceleny hmotou z korkového prachu a lepidla. Vypadá velmi esteticky a působí dojmem drahé přírodní zátky, ačkoliv je podstatně levnější než zátka přírodní. V láhvi funguje stejně jako přírodní zátka, ale při příliš dlouhém skladování může dojít u menšího % zátek k uvolňování prachu z těla zátky a jeho vypadávání do láhve, takže ve víně mohou občas plavat kousky korku. Další nevýhodou může být občasné přetržení zátky při jejím odvrtávání vývrtkou, a také občasné protékání vína zátkou. Je také velmi citlivá na zvýšený tlak v láhvi, takže tlak pod zátkou je třeba při plnění důsledně hlídat. Tyto nevýhody jsou však vyváženy příznivou cenou a vzhledem této zátky.
Pro skladování v láhvi do 2-3 let je tato zátka naprosto bez problémů.
VÝROBA | ||
Desinfekce | Peroxid vodíku | |
Pojivo | Pojivo s Evropským atestem FDA | |
JATOSY® | Zátka ošetřená ozonem - "JANOSA Autoclave System" | |
ROZMĚROVÉ ZKOUŠKY | ||
Délka | Nom. ±1,00 mm | NP 4351 / NP 2803-1 |
Průměr | Nom. ± 0,50 mm | NP 4351 / NP 2803-1 |
Oválnost | < 1,00 mm | NP 4351 / NP 2803-1 |
SPECIFICKÉ ZKOUŠKY | ||
Vlhkost | 6,5% ± 2,5 | NP 4351 / NP 2803-2 |
Specifická hmotnost | 180 Kg/m³ ± 20 | NP 4351 / NP 2803-1 |
Znovunabytí tvaru | > 96 % | Interní metoda |
CHEMICKÉ ZKOUŠKY | ||
Zbytkové oxidanty | < 0,2 mg/zátku | Mezinárodní/interní metoda |
Celkové usazeniny | < 1,0 mg/zátku | Interní metoda |
Ošetření povrchu | 22,5 mg/zátku ± 2,5 | Interní metoda |
MECHANICKÉ ZKOUŠKY | ||
Vytahovací síla | 30 daN ± 10 | NP 4351 / NP 2803-4 |
Těsnící zkouška | < 1,5 bar | Interní metoda |
Vzlínavost | 0 mm | Interní metoda |
MIKROBIOLOGICKÉ ZKOUŠKY | ||
Mikrobiologie | < 4 kolonie na zátku | NP 3721 |
© Cork Janosa, s.r.o. 2025 | tvorba www, firemní a svatební videa
SKILL production
| Jsou tyto stránky responsivní?