Cork Janosa
výroba korkových zátek


Přírodní "COLMATED" zátka


je přírodní zátka s většími póry, které jsou zaceleny hmotou z korkového prachu a lepidla. Vypadá velmi esteticky a působí dojmem drahé přírodní zátky, ačkoliv je podstatně levnější než zátka přírodní. V láhvi funguje stejně jako přírodní zátka, ale při příliš dlouhém skladování může dojít u menšího % zátek k uvolňování prachu z těla zátky a jeho vypadávání do láhve, takže ve víně mohou občas plavat kousky korku. Další nevýhodou může být občasné přetržení zátky při jejím odvrtávání vývrtkou, a také občasné protékání vína zátkou. Je také velmi citlivá na zvýšený tlak v láhvi, takže tlak pod zátkou je třeba při plnění důsledně hlídat. Tyto nevýhody jsou však vyváženy příznivou cenou a vzhledem této zátky.

Pro skladování v láhvi do 2-3 let je tato zátka naprosto bez problémů.


VÝROBA
Desinfekce Peroxid vodíku
Pojivo Pojivo s Evropským atestem FDA
JATOSY® Zátka ošetřená ozonem - "JANOSA Autoclave System"
ROZMĚROVÉ ZKOUŠKY
Délka Nom. ±1,00 mm NP 4351 / NP 2803-1
Průměr Nom. ± 0,50 mm NP 4351 / NP 2803-1
Oválnost < 1,00 mm NP 4351 / NP 2803-1
SPECIFICKÉ ZKOUŠKY
Vlhkost 6,5% ± 2,5 NP 4351 / NP 2803-2
Specifická hmotnost 180 Kg/m³ ± 20 NP 4351 / NP 2803-1
Znovunabytí tvaru > 96 % Interní metoda
CHEMICKÉ ZKOUŠKY
Zbytkové oxidanty < 0,2 mg/zátku Mezinárodní/interní metoda
Celkové usazeniny < 1,0 mg/zátku Interní metoda
Ošetření povrchu 22,5 mg/zátku ± 2,5 Interní metoda
MECHANICKÉ ZKOUŠKY
Vytahovací síla 30 daN ± 10 NP 4351 / NP 2803-4
Těsnící zkouška < 1,5 bar Interní metoda
Vzlínavost 0 mm Interní metoda
MIKROBIOLOGICKÉ ZKOUŠKY
Mikrobiologie < 4 kolonie na zátku NP 3721

Diam DIAM Origine aglo 1+1 4-dílné přírodní stericork colmated champagne champagne Diam MYTIK bar top speciální konické
projekty

kariéra

e-shop

© Cork Janosa, s.r.o. 2024 |  tvorba www, firemní a svatební videa 
SKILL production

| Jsou tyto stránky responsivní?